Dagens vän 21/4: Indiana Tanret

Med tanke på att hon heter Indiana tycker jag att det är ett gott betyg till Matz att hon inte avvaktade och hoppades på att träffa någon som hette Jones.

Indiana är Matz Nilssons fru sedan snart 5 år tillbaka och anledningen till att han hade flyttat ner när vi började på Canon Helpdesk då på våren 2003. Jag var imponerad av att Indiana alltid ansträngde sig för att förstå och uttrycka sig på svenska, hon har ett väl utvecklat språksinne, så som de flesta holländare och belgare jag träffat har. Hon läste till farmaceut, och hon var (och är) lång, ståtlig och vacker som en dag.

Det tydligaste minnet av Indiana är naturligtvis den där dagen på Sundby Gård i september 2009. Sommaren var inte riktigt slut, sjön låg blank som ett nybonat golv och flotten med brudparet kom glidande nästan ljudlöst över dess yta. Det var faktiskt så nära en saga jag har kommit i verkliga livet. Min blogg är dum och tycker den lilla film jag tog av färden inte har tillåtet format, så det får bli en stillbild från just efter landstigningen så ni kan få en liten känsla av skönheten i ögonblicket.

IMG_4199

Hoppas Indiana blir nöjd med valet av bild, hon har tidigare skällt på mig att jag publicerat bilder där hon ser konstig alternativt påtänd ut…

I gästboken som låg vid utgången skulle vi skriva vad vi trodde att Matz och Indiana skulle göra om fem år. Plump och salongsberusad skrev jag helt enkelt ”Barn”. Och jag var inte helt tokig i min spådom, om åtta veckor kommer Felix första lillasyskon.

Jag gör ingen översättning av det här inlägget, Indiana, jag vet att du inte behöver det. Kram på dig, och grattis till din växande familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s