Dagens vän-repris 4: Pär Åkesson

Pär är ännu en kusin på mors sida, han och jag har samma födelsedag, men han är 14 år äldre.

Mitt starkaste minne av Pär är faktiskt inget han är direkt inblandad i. Med jämna mellanrum lastades vi i familjebilen och drog österut, rakt ut i spenaten som Lena Nyman skulle sagt. Ofta slutade de här resorna i Glasholm, där moster Kerstin, morbror Svante och den ilskna taxen Ricke (för det var väl så han hette?) bodde. Jag och Nils var inte överdrivet förtjusta i hundar så vi brukade ta vår tillflykt till ovanvåningen där alltid Pärs jättelika koffert fylld med kallijankor från 60-talet fanns! Rena paradiset för en redan ankfrälst och nyblivet läskunnig femåring. Pär har å sin sida berättat om hur jag och Nils kunde sitta och hålla upp kallijankor för varandra och bara på omslaget på långt håll säga vilket nummer och årgång det var. (Ingen av oss har varit känd för sin goda syn, så nej, vi tjuvläste inte!)
Ett senare minne är den fina Magnus Uggla-imitation Pär bjöd på på sin fyrtioårsfest.

Nu för tiden blir Pär mer och mer lik sin pappa för varje gång jag träffar honom, och det har man ju förstått att det var en stilig karl. Det gäller att åldras med stil! Och sedan några månader tillbaka är han även gift med sin Anke. Från ett tidigare äktenskap har han barnen Matilda och Jonatan. Och liksom sin kusin Joon är han busschaufför, med den kvalitet på humöret som traditionellt krävs av en sådan yrkesman.

Kram på dig, kusin! Tack för all underhållning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s