Dagens vän-repris 8: Oskar Sandberg

Jag är inte särskilt bra på att komma ihåg födelsedagar men att Oskar är född på Tjugondedag Knut 1980 har etsat sig fast i mitt minne. Oskar är mellanbarnet i Elses och Haralds trippel, och alltså lillebror till Louise.

Oskar är en av fyra i min vänlista (efter en snabb genomtittning och -googling) som har en egen Wikipedia-sida. Jag rekommenderar att ni klickar på länken och läser på själva istället för att jag ska berätta, eftersom Oskar presterat en massa saker som jag inte ens vågar försöka beskriva.

Doktorera vid 27 års ålder är inte dåligt. Och indikationerna till denna framtid syntes tidigt. Ända tills brorsdotter Tora öppnade munnen så hade jag inte stött på en verbalare liten knatte än Oskar. Redan i späd ålder ville han sitta vid vuxenbordet och delta i diskussionerna. Han hade väldigt tidigt koll på vad en fredskämpe var, det fick han redogöra för så många gånger att han tröttnade på frågan, och han hävdade bestämt att han alltid mindes allt. Kommer du ihåg det, Oskar?

Oskar uttryckte tidigt sin åsikt att jag borde bli komiker, eller ”göra skrattfilmer” som fyraåringen formulerade det. Och jag hoppas inte att han fick men för livet när vi tittade på tv-serien V utan att riktigt förstå att det inte var lämpligt för en liten pojke. Tur att han sa ifrån när han inte förstod hur en bebis kunde ha tunga som en orm.

De som känner Oskar nu men inte förr kanske blir överraskade att höra att han en gång i tiden hade hår ända ner till svanken!

För tre och ett halvt år sedan gifte han sig i Rumänien med sin Delila…nej förlåt, Delia heter hon ju! Kan det vara det försvunna håret som fick mig göra den tankevurpan? Hösten 2012 kom första barnet, som av allt att döma är en exakt kopia av hur Oskar såg ut i den åldern.

Kram på sig, doktor Sandberg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s