Ett jobb att fastna i

Varje dag får jag mail från Monster på 10 jobb som jag skulle kunna söka. Eftersom jag har bett dem att skicka alla jobb i hela Skåne, så blir det ganska slumpmässigt. Ibland dyker det dock upp intressanta annonser. Som idag, på självaste långfredagen!

Ett företag i Helsingborg söker kundtjänstadministratörer. Företaget är världsledande inom ”self-adhesive label materials”, och den spontana översättningen av detta blir i min hjärna ”klistermärken”. Eftersom jag som liten samlade på klistermärken, både med och utan lukt, så blir jag genast nyfiken på vad en kundtjänst för klistermärken får för typ av samtal…

*RING!*

”Välkommen till Klistermärkesföretaget! Du talar med Johan, vad kan jag hjälpa till med?”

”Ja hej, Astrid Edklint från Söders höjder här! Jag har just köpt ett ark av era produkter tlll mitt barnbarns barn och nu verkar de inte fungera. Arket fastnar inte på något material!”

”Jaha, vilka material har ni provat?”

”Ja, märkena är bilder på Justin Bieber, så först försökte vi sätta upp dem i taket över hennes säng, men de ramlade ner nästan direkt. Det är väl gips eller nåt. Sedan provade hon att fästa dem på huden, men de föll bort så fort hon tog på sig en tröja!”

”Det låter egendomligt, låt mig titta i felsökningsmanualen….har du klistermärkena med dig nu?”

”Ja, jag kan knappt slita ögonen från dem, men det beror inte på att de har börjat fungera, vilket i och för sig hade varit typiskt nu när jag ringt till supporten och allt!”

”Om du vänder på dem och känner på baksidan…”

”Vänta, nu går du fort fram, tänk på att du har att göra med en gammal dam!”

”Ok, förlåt, vi tar det stegvis. Vänd på klistermärket..:”

”Det är gjort!”

”Känn nu på baksidan av klistermärket…”

”Är det sidan jag vänt mot mig nu, eller menar du att jag ska känna på den sidan som är baksida för mig nu, alltså framsidan?”

”Nej….förlåt för att jag uttrycker mig otydligt….känn med fingrarna på den sidan som inte pryds av Justin Bieber!”

”Aha, det har jag inte gjort tidigare, den andra sidan har jag fingrat på en hel del….vilken del av baksidan ska jag röra vid?”

”Det spelar faktiskt ingen roll.”

”Ojoj, då blir det svårt….tänk som jag sa på att jag är till åren kommen….”

”För anständighetens skull kan vi säga att du kan röra den övre baksidan av Justin.”

”Det är gjort!”

”Klibbade fingret fast?”

”Nej, inte alls, det är ju det jag säger hela tiden! Finns det inte någon annan jag kan få tala med?”

”Häng med mig nu, Astrid, jag tror vi har kommit på något här. Ser du att det är som en skåra på baksidan?”

”En skåra…ja, den ser jag! Fantastiskt, hur kunde du veta det?”

”Det är inte så konstigt, jag är van och får såna här samtal flera gånger om dagen! Se om du kan böja skåran lite lätt så att den så att säga blir större?”

”Är det säkert? Går den inte sönder då?”

”Inte om du böjer försiktigt. Slit inte utan böj bara lite, lite….”

”Jag försöker…..nej, vad var det jag trodde!? Nu gick baksidan sönder. Det är ju typiskt!”

”Ingen fara, det är så det ska gå till. Ta nu bort det som började lossna från baksidan. Det är ett skyddspapper som ska tas bort för att du ska kunna använda klistermärkena!”

”Är det inte bäst att jag går tillbaka till butiken i alla fall? Var ligger er närmaste serviceverkstad?”

”I Mogadishu.”

”Oj…då kanske jag får göra ett försök själv i alla fall. Jag tar av det där….vad kallade du det?”

”Skyddspapperet. När det ä borttaget så känner du på ytan som nu blottlagts. Är den klistrig?”

”Ja, det vill jag lova! Tänk att det var så enkelt! Jag är helnöjd, tack för en underbar support, ni är hjältar allesammans enligt mig!”

”Tack så mycket, alltid roligt att kunna stå till tjänst! Nu skulle jag gärna vilja ha din e-mailadress så att vi har något att gå på om du ringer igen och vi behöver hitta ditt tidigare ärende….”

”…mmmfffmmmhhmpf….”

”Oj, jag glömde visst säga att ni ska akta er för att placera aktiverat klistermärke på läppar eller andra andningsvägar. Det står på första sidan i bruksanvisningen som medföljer och som också finns att ladda ner från internet. Men det gör ingenting, vi kan hoppa över det där med email-adressen. Vill ni att jag ska koppla er vidare till 112?”

”…..mmmffmmmfffhhmmm…”

”Inte det? Tack för att ni ringde, och ha en bra dag!”

 

Men när jag läser vidare i ansökan så visar det sig att UPM Raflatac självklart inte sysslar med såna klistermärken, utan mer etiketter och emblem inom förpackning och industri. Dessutom passar min kompetensprofil in riktigt bra, så det blir nog så att jag skickar iväg en ansökan. Erfarenheten har jag garanterat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s