Dagens vän 28/4: Katie Wu

This text will follow in english.

Jag har ett vagt minne av att jag och Katie träffats en gång, och med logik har jag kommit fram till att det måste ha varit på VM i Stockholm 2003, mitt sista Othello-VM. Katie spelade inte, men hon var där ändå, som funktionär och publik. Var det inte du som tog en bild av mig och LIya Ye efter att hon förnedrat mig omsorgsfullt i en av många plattmatcher från min sida det mästerskapet, Katie?

Shuk Man Katie Wu spelade sitt första VM i Reykjavik 2005 och kom på delad tjugonde plats. Sedan har det blivit tre starter till, 2007, 2009 och 2013. Bästa placeringen är från 2007 då hon kom så högt som sjua, men sedan dess har en speciell världsmästartitel för damer införts och den är Katie regerande innehaverska av. Hon blev också historisk i somras då hon blev första kvinnan någonsin att vinna en EGP, den i Ghent, Belgien.

Under sina resor Othello-världen runt träffade hon den glade finnen Lari Pihlajapuro och de blev ett par. Två barn har alstrats hittills, Coby, 2 år och Teddy, 4 månader.

Kram på dig, Katie!

 

I have a vague memory of meeting Katie once, and logically it should have been in Stockholm 2003 on WOC, my last one. Katie did not play but attended anyway, as a referee or as audience. Wasn’t it you who took that photo of me and Liya Ye after her thoroughly conducted thrashing of me? Not my most memorable game, but none were at that tournament. No wonder I quit.

Shuk Man Katie Wu from Hong Kong played her first WOC two years later in Reykjavik and ended up on a shared 20th place. Since then there had been three other starts, with a 7th place in 2007 as the best result. She is the ruling female world champion from Stockholm last year, and last summer she became historical by being the first woman ever to win an EGP tournament, the one in Ghent, Belgium.

During her travels around the Othello world, she met the jolly finn Lari Pihlajapuro and the two became one. Two sons, Coby, 2 years, and Teddy, 4 months, has enriched the international family.

A big, swedish hug to you, Katie!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s