Coachning

När jag sa upp mig från Handelsbanken förmedlade de mig en karriärcoach, och det var så jag kom i kontakt med Malin på WISE Consulting.

Jag har fått veta att det är viktigt att skilja på karriärcoach och jobbcoach. Jobbcoacher sitter bakom rapporthögar på Arbetsförmedlingen och har inte tid med mycket mer än att göra en sökning på Platsbanken, karriärcoacher följer en mer komplicerad och ambitiös handlingsplan.

Malin kom farande i full fart in i mitt liv redan i oktober, en månad innan jag skulle stå som arbetssökande. Första steget i handlingsplanen var Reflektion. Jag skulle berätta vem jag trodde jag var, och sedan skulle Malin berätta för mig hur det egentligen låg till. Jag gick in som en lite för gammal, oerfaren, nischad och kainsmärkt kontorsråtta och kom ut som en multikompetent, driven, kreativ, hyperintressant man i sina bästa år.

Vi gjorde många olika personlighetstester och övningar. Bl a så fick jag en dag i uppdrag att på 10 minuter skriva upp trettio saker jag anser mig ha lätt för att göra. Först trodde jag att detta skulle bli svårt, så ”skriva listor” kom inte med. Men när jag väl kom igång så flödade sakerna ur mig så att det till slut blev några fler än trettio. Här är min lista:

 • Räkna i huvudet
 • Minnas sångtexter
 • Laga Pasta Carbonara
 • Passa tider
 • Hitta på flygplatser
 • Fastna för TV-serier
 • Ta instruktioner
 • Umgås med barn
 • Läsa
 • Påbörja stora projekt
 • Spela Scrabble
 • Spela Othello
 • Lösa korsord
 • Göra impulsinköp
 • Klä mig snyggt
 • Leva i nuet Ändra mig
 • Nörda in på saker
 • Lära mig namn
 • Anordna spelkvällar
 • Arrangera Scrabble-turneringar
 • Ta hand om Emily
 • Älska
 • Hitta recept
 • Skämta
 • Skriva roliga visor
 • Hitta på sketcher
 • Finna ord, uttrycka mig
 • Engagera mig
 • Reagera på orättvisor
 • Svara på frågor
 • Glömma saker
 • Rita gubbar (illusterat av två gubbar, lätt ritade)
 • Se helheten
 • Skriva listor

Ja, den fick ju slinka med på slutet, insåg jag med pennan fortfarande glödande i handen.

Sedan tittade Malin och jag tillsammans på denna lista och plockade ut vad de här sakerna sa om mig som person. Jag visade mig till min stora glädje vara:

 • Ansvarsfull
 • Spatial
 • Logisk
 • Kreativ
 • Humoristisk
 • Omsorgsfull
 • Pedagogisk

Och om inte en sådan person skulle behövas på vilken arbetsplats som helst, då vore det något fel på samhället, eller hur? Och på tal om just ingenting, här är än en gång mitt CV!

God förmiddag! Kärlek till alla!

En reaktion på ”Coachning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s