Jag rullar…eller inte?

Ja, jag erkänner. Jag valde den rubriken för att lura alla mina scrabblespelande vänner att börja läsa inlägget. Men häng kvar nu, för jag har en viktig fråga.

Många bilar har jag kört i mina dagar, men aldrig någonsin har jag ägt en egen. Det har helt enkelt inte funnits nåt behov. När jag bodde i Stockholm så gick tunnelbanan ofta och dit jag ville, annars var bussnätet stort och vältrafikerat. Samma sak efter att jag flyttat till Lund. På fem minuter tar jag mig till centralstationen där tåg och bussar allt som oftast står och väntar.

Men nu är det alltså dags. När en bor i Staffanstorp och har en bebis så blir bussen mindre attraktiv, då kan en inte vänta på 166:an för att komma till BVC eller barnvaktande morföräldrar eller ens City Gross.Livet med bebis kräver en mer bekväm och tidseffektiv kommunikation. Och dessutom har vi ju ett garage som väntar i Staffanstorp! En sån nischad byggnad kan en ju inte bara fylla med gamla tidningar eller sällskapsspel? Och dessutom är det ju så kul att tanka! Nej, bil står högt på inköpslistan!

Problemet är bara att jag inte vet ett smack om bilar. Därför vänder jag mig till er, mina läsare, och ber er om era bästa råd. Vilken är den bästa familjebilen? Jag är själv väldigt förtjust i Toyotas hybridbilar, men de ligger ju lite högt i prisklass. Kriterierna vi har är att det ska få plats en Emmaljunga barnvagn i bagageutrymmet. Någon sa till Emily att om en köpt Emmaljunga så måste en också köpa Volvo, men det låter  lite magstarkt, tycker jag. Absolut inget fel på Volvo, men några alternativ måste det ju finnas?

3 reaktioner på ”Jag rullar…eller inte?

  1. Toyota har hybridvarianter på alla sina bilar utom sportbilen så även om de kanske är dyra i inköp så är de väldigt billiga att äga i övrigt. Fast om jag vore er skulle jag leta efter en begagnad Toyota Auris. Den är lagom stor för tre personers familjen och finns i kombiutförande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s