Dagens vän 14/4: Terje Håkenstad

Terje tillhörde det norska teamet och var också resurstekniker, d v s att han var en som en kunde fråga i särskilt kniviga fall. Det var Terje som tidigt lärde mig termen RTFM-problem, vilket betyder ”Read The F-ing Manual”-problem. Förvånansvärt många som ringer in till teknisk support frågar om saker som står på en av de första sidorna i bruksanvisningen.

Motsvarigheten för banksupport är alla de som ringer och på allvar frågar: ”Jag har fått brev av er! Vad står det i det?”

Terje är en väldigt tvärsäker person, han gör intryck av att veta det mesta och ibland visar det sig vara sant också. Oftast, faktiskt. Han hade i alla fall ett väldigt tekniskt kunnande och en skön stil i sitt sätt att förmedla denna till kunder och kollegor. Han var väldigt intresserad av mitt Scrabble-spelande och kunde diskutera språk ganska ingående. Speciellt irriterad var han på den då aktuella norska stavningsreformen som skulle innebära att alla ord ska stavas som de låter. Enligt Terje skulle den nya norska stavningen av cowboy vara ”kåvvbåjj”. (Bara 2 google-träffar, jag är skeptisk.)

Terje hade svårt för auktoriteter som brast i kunskap, och jobbar du på ett callcenter är det oftast till ganska stort men. Det är ganska gott om struthåriga mellanchefer i branschen och statistiken går före allt annat. Det kunde gå ganska hett till på utvecklingssamtalen. Ändå blev Terje kvar ett tag, han gillade ju jobbet så pass mycket ändå.

Det var länge sedan jag hade någon kontakt med honom, och hans Facebook-konto har kommit och gått genom åren. Nu är det aktivt och tittar man på det så inser man att Terje lite oväntat är en riktigt duktig tårtbagare samt att han minst sagt håller liv i fotointresset och skickligheten. För några år sedan berättade han att han flyttat tillbaka till Norge, men nu verkar flyttlasset gått andra vägen igen. Han bor i Belgium, i Kortrijk, en mellanstor stad i Väst-Flandern.

Klem, Terje! Jag vet att du förstår svenska så du får ingen översättning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s