Dagens vän 17/4: Joost Postma

This text will follow in English.

På de holländska linjerna satt en ung belgare vid namn Joost. Det uttalas Schååst, om någon undrade. Joost var mycket fotointresserad redan då. Han hade en lite kärv humor och var kanske inte den mest lättpratade, men hängde gärna med ut på en runda efter jobbet.

Om jag inte minns helt fel slutade Joost på Canon ett tag men kom tillbaka, vilket bara visar hur fotointresserad han är, med tanke på att det fanns en anledning att det finns en Facebook-grupp som heter ”Ex TechTeam people – Former TechTeam employees, nowadays happier people”. Jag vill inte påstå att företaget behandlade oss illa, men om vi stannade kvar på kontoret efter arbetstid blev vi genast misstänkta för att vilja stjäla. Speciellt jag, antar jag, eftersom jag hade nyckeln till lagret. En gång försvann en av de billigaste och populäraste kamerorna därifrån och ledningen tvingade oss som var lageransvariga att gå runt till alla anställda och kräva att få leta igenom deras skrivbord. När vi inte hittade den utan helt släppte saken, vi såg det som självklart att antingen kom kameran fram eller så var den hjälpnings- och spårlöst förlorad, fick vi först en avbasning av projektledaren och sedan avslöjade han att det var han som tagit kameran för att testa oss.

Men den där historien handlar ju inte om Joost. Faktiskt har jag inga riktigt bra historier om honom, vi hade inte jättemycket kontakt. När han la till mig på Facebook mindes jag honom som en trevlig och rolig person som jag gärna håller fast vid. Och så tar han ju så fantastiska bilder numera, när han går och utbildar sig till professionell fotograf på Narafi, ett foto- och filmuniversitet i Belgien.

Kram på dig, Joost!

 

On the dutch lines of the Canon Helpdesk project a young belgian by the name of Joost sat. (It’s pronounced ”schoost”, if anyone wondered.) Joost was very interested in photography already back then. He had a kind of rough humour and he was maybe not the most talkative in the gang, but he didn’t hesitate to take an after work once and again.

If I’m not mistaken, Joost quit TechTeam but later returned, and that says a great deal about how interested in photography he is. There’s a reason there’s a Facebook group called ”Ex TechTeam people – Former TechTeam employees, nowadays happier people”. I don’t want to claim that company treated us badly, but if we stayed in office after working hours we were immediately suspected of theivery. Especially me, I guess, since I had the keys to the storage room.

Once one of the simpler and most popular cameras disappeared, and the project manager forced the storage managers, me and a guy named Steve, to go around to all our co-workers and demand to search their desks and bags. When the camera wasn’t found and we let the whole thing rest in the assurement that either the camera would return or else be lost forever without a trace, the project manager took us into his office and gave us a sharp lecture, just to in the end reveal that he was the one who had taken the camera to test us.

But that story wasn’t in any way about Joost. Actually I can’t come up with any great stories about him, we weren’t that close. When he added me on Facebook I remembered him as a funny and genuinely nice friend who I would like to keep. And I like his pictures, the one he takes during his education to be a professional photographer at Narafi, a well reknowned photo and film university in Belgium.

Hugs, Joost! And cheers!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s