Dagens vän-repris 22: Vidar Aas

Jag har fått bekräftat att det var sommaren 1986 som det dök upp en glad norrman på Greve Othello Cup första gången. Vidar visade sig snabbt vara en stor spelentusiast och blåste liv i norsk Othello. Han har betytt minst lika mycket för norsk Othello som Benkt Steentoft gjort för svensk.

Under några glada 90-talsår var det tradition för lunda-Othello-spelarna att bila upp till Vidars farfars brors campingplats utanför Kristiansand för två dagars Othello-festival med kringarrangemang i form av straffsparksläggning och tipsrunda m m. Jag var bara med en gång, men det var en härlig erfarenhet, med alla dessa talangfulla unga Othello-spelare som poppade upp som svampar ur jorden där i väster. Justvik, Våje, Vehusheia, Holm, Holm, Holm, Holm, Holm och allt vad dom hette.

Vidar har spelat 5 Othello-VM för Norge, med en 19:e plats som bästa resultat.

Liksom Benkt spelar Vidar alla spel i hela världen. Jag vågar inte ens försöka räkna upp alla spel han tävlat och tävlar i. Han arrangerar spelveckor där det arrangeras turneringar i alla spel man kan tänka sig.

Klem på deg, Vidar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s