Dagens vän 18/4: Paul van Rompaye

This text will follow in english!

Nu när det är påsk och allt tänkte jag berätta historien om en man som kom från himlen och troddes vara död men återuppstod mirakulöst. Jag talar naturligtvis om min gode vän och kollega, Paul van Rompaye.

Det var en sen natt eller tidig morgon i Leuven, Belgien. Några nattvandrare var på väg hem i godan ro när de plötsligt överraskades av att en ung man föll ner från skyn och rakt ner med huvudet före i gatan. Mannen reste sig upp, sa något osammanhängande och föll ihop igen. På akuten konstaterades att hans nacke var bruten.

På måndagen var det stora samtalsämnet på kontoret att Paul ramlat eller hoppat från sin balkong. Det visade sig senare att det rörde sig om det förstnämnda scenariot. Olika versioner sa att han var död, men snart stod det klart att han mirakulöst klarat sig.

I Belgien och speciellt på TechTeam var det inte OK att vara sjukskriven i onödan, en av våra kunnigaste medarbetare fick avsked p g a att han hade ovanan att komma lite sent titt som tätt, så det stod överraskande kort på innan Paul kom tillbaka till kontoret och började ta samtal, med huvudet fixerat i en ställning för att avlasta nacken. Han återhämtade sig trots denna påfrestning fort och bara ett år senare battlade han i breakdance på en kontorsfest. Ok för att han förlorade, men vad kan man begära egentligen? Snart träffade han sitt livs kärlek, på jobbet naturligtvis, och numera har de åtminstone ett barn, eller visst är det två? Han jobbar på Europakommissionen och lever ett dubbelliv på Facebook, men det är kanske hemligt, så det talar vi tyst om. Du får i alla fall inte två inlägg skrivna om dig, Paul!

Längst ner i det här inlägget, efter den engelska versionen, återfinns bilder på det kort han förärade mig när jag skulle flytta hem till Sverige. Det berättar en del om vad det är för en briljant och speciell hjärna vi har att göra med här.

Kram på dig, Paul!

 

Now, in the time of Easter, I intend to tell you the story of a man who fell from heaven, was believed dead but was miraculously reserructed. I am of course talking about my good friend and colleague, Paul van Rompaye.

It was a late night, or maybe early morning in Leuven, Brussels. Some night wanderers were on their way home in tranquillity when a young man to their surprise fell from the skies, head first in the pavement. The man got up, said something incoherent and went down again. In the ER they found that his neck was broken.

Next monday the big office topic was Paul’s accident or jump from his balcony. It turned out it was the first option. Different version told he was dead but soon it was clear he had miraculously survived.

In Belgium and especially on TechTeam it was not OK to be absent more than absolutely necessary. One of our most skilled technicians got sacked due to a bad habit of coming som minutes late now and then. (In another company a middle manager only got the afternoon off to get married…) Therefore it wasn’t long before Paul was back in the office with his head in a paper bag…no of course not, but it was fixed with an elaborate metal construction to let his neck rest as much as possible. Even with this strain he got better surprisingly fast and only one year later he participated in a breakdance battle on an office party. Well, he lost the battte, but what do you expect during the circumstances? Soon after that he met the love of his life, at work of course, Petra, and now they have I think two kids. Paul is working for the European Commission and is living a double life on Facebook, but that could be a secret so I say no more about that than you won’t get two Friend of the Day stories written about you, Paul!

Below you can see the card Paul gave me when I was to move home to Sweden in 2006. It gives a clue to the brilliant and special brain that dwells in that red head.

Hugs, Paul! And thanks for the party!

078079

 

En reaktion på ”Dagens vän 18/4: Paul van Rompaye

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s