Hallå hela pressen!

Jag har länge burit på en idé som vore rolig mest, om inte endast, för mig själv. En blogg som endast skulle innehålla YouTube-klipp med låtar som jag plötsligt fått i huvudet och går och gnolar omedvetet på. Det skulle se ut ungefär så här, och det skulle bli väldigt många inlägg. Men än är jag inte så solipsistisk att jag tycker en sån blogg har en given plats i mediabruset.

Dessutom vore just detta inlägg i så fall fusk, för jag hade inte Chattanoogas gamla falsksång i huvudet förrän jag kom på rubriken till detta inlägg. Detta är nämligen först och främst en öppen fråga till alla mina journalist- och bloggarvänner där ute.

Som ni kanske vet så skriver jag en hel del. Vissa tycker att det är bra. Vissa av dessa tycker att ja borde kunna försörja mig på det. Jag ska inte sticka under pall (Emily har lånat skrivbordsstolen till amningsfåtölj) med att jag håller med. Men hur gör man? Hur ska en outbildad skribent ta sig in i tidningsredaktionernas korridorer? Går det ens?

Efter nästan 220 inlägg här på Banjo söker jobb! tycker jag mig ha en ganska späckad portfolio som visar min produktivitet och skicklighet. Jag är dock inte så naiv att jag tror det räcker med att skicka en länk till alla Sveriges redaktörer.

På tal om det, om det är någon som undrar vad det här tilltaget mynnade ut i, så kan jag avslöja det nu. Det gick rätt dåligt.

Naturligtvis är kontakter och nätverkande the shit även i den här branschen så nu ber jag er som jag skamlöst taggat på Facebook med anledning av det här inlägget: Kasta mig era bästa ben! Finns det några bättre sätt eller är alla lika dåliga?

Och du som läser det här och känner en journalist eller framgångsrik bloggare; bjud in dem att gilla min Facebook-sida! De kommer märka att det är värt besväret.

Jag är tillbaka. Följ mig! Läs mig! Behöv mig! Och här kommer mitt CV!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s