Dagens vän-repris 40: Robert Enforsen

Robbe är nog min kändaste Facebook-vän. Han är något så fint som internationell popstjärna.

Vid republiceringen av detta inlägg inser jag att Robbe inte har någon Wikipedia-sida
När jag lärde känna honom hade karriären inte riktigt tagit fart, han förekom i Andreas Ohlssons närmre krets och var känd som både snygg och tonsäker. Stjärnmaterial, helt enkelt.

Han var tänkt att spela maffiagoon i Nya Folk och Rövare i Kamomilla Stad och det skrevs ett paradnummer till honom, han var på en repitition, som jag tyvärr själv missade men som sägs ha varit succéliknande, men sen fick han förhinder och rollen gick till Jenny Månström, som också gjorde det bra, men kanske inte lika bravursjungande. (Det hände en del med manuset som ni märker, folk bytte inte bara kön, djur bytte art och skådespelare förvandlades till handdockor allt eftersom….)

Robbe blev frontfigur i syntbandet Elegant Machinery och rönte som sådan ganska snabbt stor framgång. Han blev stor i alla möjliga länder, om kanske inte i Sverige. Var det inte så att de bubblade till Trackslistan en gång? Jag minns inte.

Sedan Elegant Machinery splittrades och medlemmarna gick vidare till andra äventyr (som Sveriges Riksdag och annat sånt) började Robbe istället sjunga i det nya bandet Hype, och det är där vi finner honom nu.

Kram på dig, Robbe!

En reaktion på ”Dagens vän-repris 40: Robert Enforsen

  1. Robert Enforsen skriver:

    Herr Berner, jag har inte känt till detta inlägg tidigare, utan hittade det av en slump. Tack min gamle, fine vän! Kärlek!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s