Dagens vän 22/3: Claes Gejrot

Claes gjorde en succédebut i Scrabblevärlden på våren 2003. Obesegrad vann han nybörjarturneringen ABC Cup och något senare placerade han sig på nionde plats i SM. I sista matchen satt den blivande mästaren David Holmberg på andra sidan brädet, och Claes skrev in sig i de något obskyra Scrabble-historieböckerna genom att släppa igenom Davids fuling *TEOL. Själv fick jag inte nöjet att möta Claes i den turneringen men när det väl stundade den allra första upplagan av Scrabble Masters, som då hette Scrabble-Topp-12 eftersom pingisnördigheten var ganska hög hos den dåvarande styrelsen, så var det han som stod för motståndet redan i första matchen. Jag minns att jag rullade SATSUMA och att jag just före turneringen hade lärt mig att det var så det hette i singular och inte *SATSUMAS som jag dittills alltid trott. Det visade sig att Claes också levde i samma villfarelse och jag fick en extra ledning på 10 poäng för syning av godkänt ord. Satsuma blev sedan mitt användarnamn på Betapet.

Vi fick en turneringsmatch till spelad, ett år senare på Scrabble-Topp-12 2005, och därifrån gick jag likaledes segrande, dock utan några direkt minnesvärda drag.

Kort därefter avslutade Claes sin Scrabble-karriär med ett silver i Stockholms lokalmästerskap 2005. Två turneringssegrar och två andraplatser blev facit, och han har varit mycket saknad, liksom hans hustru Victoria. Men nu har ju Vickan lovat dyrt och heligt att göra comeback till SM 2014 (i kommentarerna till hennes eget ”Dagens vän”-inlägg, och det betraktas som bindande dokument, det förstår ju alla) så vem vet, kanske Claes beslutar sig för att göra henne sällskap? Det skulle vara mycket trevligt att ses igen.

Kram på dig, Claes! Vi ses till hösten? Ja, det gör vi, vad bra! Då var det bestämt.

2 reaktioner på ”Dagens vän 22/3: Claes Gejrot

 1. Pia skriver:

  – Aha, jag visste inte varför han hette satsuma på beta, säger jag från arbetsrummet.
  – Va sa du? Nej, jag har ingen aning”, svarar Roland från köket.
  – Du får veta det i Dagens vän.
  – Jag håller precis på och läser inlägget nu.

  Lite rolig tajmning, tyckte jag, som för övrigt gillar att du bloggar igen liksom är igång med Dagens vän igen.

  Och precis nu när jag ska trycka på skicka, säger han: Vad då satsuma? Han läste Banjo-Herren drar västerut. Nåja, vi var i varje fall på samma blogg och inläggen efter varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s