Dagens vän 26/3: André Ling

Från Umeå till det där SM:et på Schacksalongerna i maj 2003 kom även André Ling. Under aliaset ”sporten” hade han gjort sig känd och fruktad på Ordspel. Grabben var i det närmaste oslagbar på blixt-Scrabble. Vad kunde han prestera på riktigt bräde med 30 minuters betänketid istället för 5. Jag minns inte om det var redan 2003 eller kommande år 2004 som jag tippade André som SM-vinnare i det årliga SM-tipset. Jag minns dock att oavsett år så fick jag ett väldigt trevligt mail där han tackade för förtroendet. Det är stil, det!

Tyvärr gick inte mitt tips in. Faktiskt har André aldrig fått till det riktigt spelmässigt på SM, bästa resultat på fem försök är en elfte plats från 2004, vilket naturligtvis inte är fy skam med 60 startande. Bättre har det gått på kortare turneringar, och Andrés facit på endast 10 spelade rankade turneringar är en turneringsseger och tre silver. Bravo!

På senare år har André låtit Scrabble-spelet vila. Ett tag bodde han i Stockholm om förekom flitigt på våra träningar på Soft, men nu är han tillbaka i Umeå. André spenderar gärna långa perioder i Thailand, men ska man tro hans Facebook-tidslinje så gör han inget annat än löptränar just nu. Kanske han siktar på att bli bäst även där?

Kram på dig, André! Och lycka till i SM-spåret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s