Scrabble-turnering for dummies 1: Materiel

För att arrangera en Scrabble-turnering behövs i första hand ett intresse, men det får anses vara underförstått, så vi går direkt vidare till det materiella.

För det första behövs det en lokal. Det kan röra sig om en samlingslokal i bostadsområdet, en föreningslokal, en skola, en privatbostad eller som i dagens fall ett kontor. Lokalen bör innehålla ett kök eller pentry och ett stort antal sittplatser med bord.

För det andra behövs det spel. Dessa behöver du inte ha liggande hemma, för deltagarna lär kunna bidra. Arrangerar du i Svenska Scrabbleförbundets regi kan du använda förbundsspel, som finns utspridda bland de aktiva medlemmarna. Det är lite som i filmen Field of dreams: ”Build it and they will come!”

Sedan behöver du även pennor, protokoll och klockor. Pennor kan se ut hur som helst, protokollen laddar du ner härifrån och klockor ser ut så här. De finns både i analog och digital version, och på förbundets turneringar försöker vi alltid hålla oss till digitala klockor i huvudsak. Förbundet äger en massa klockor, men många medlemmar bidrar säkert gärna med sina privata.

Den sista viktiga pusselbiten var jag inne på för en vecka sedan i inlägget om min goda vän Elisabet Claezon, nämligen fika! Fika får gärna vara hembakad, men det viktigaste är att det finns mycket! Scrabblare är ena kakmonster och kaffepettrar. Nu ska jag exempelvis gå och hälla upp min andra kopp kaffe och ta en bulle. Snart lottas första ronden! Håll tummarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s