Scrabble-turnering for dummies 2: IT

Nästa steg i arrangemanget är att fixa en fungerande it-lösning. En turnering kräver:

1) Lottningsprogrammet Manfred, som nyligen släpptes i en ny upphottad version. I detta matas deltagarna in och paras ihop med varandra enligt ett system som kallas Monrad. Det går i korthet ut på att en hela tiden får spela matcher mot någon som ligger på ungefär samma resultat som en själv. Vinner du får du svårare motstånd, förlorar du kan du med lite tur få lättare motstånd. Tur är väldigt viktigt i Scrabble, men ju mer man tränar, desto mer tur får man.

2) Ordkoll. Du får lägga vad som helst i Scrabble, bara motståndaren godkänner det. Lägger motståndaren nåt du inte känner igen gör du klokt i att utmana draget, och då kollar ni orden tillsammans. För att bli godkänt vid utmaning måste ett ord stå med fetstil i Svenska Akademins Ordlista, trettonde upplagan. Nästa år kommer en ny upplaga. Då lär det bli kaos.

3) Internetuppkoppling. Detta är inte obligatoriskt, men om du har en fungerande internetuppkoppling kan du direktsända turneringen på internet för de enorma skaror av småbarnsföräldrar, enslingar och ordnördar som inte har möjlighet att närvara personligen. Dagens turnering kan du följa här!

Första ronden är snart klar, och som ni kan se så gick det hyggligt för mig. Jag mötte den förtjusande Marianne Mattsson och fick ut två rullningar, SnIDARE (en av tidernas vanligaste rullningar) och MUSIKAL (betydligt rarare).

En reaktion på ”Scrabble-turnering for dummies 2: IT

  1. Tove skriver:

    Läser även det här med nöje även om jag inte betraktar mig som dummy i sammanhanget. Men alltid kul att läsa din blogg ändå. Lite sugen blir man och oj vad bra alla verkar vara nuförtiden.
    /ensling och ordnörd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s