Scrabble-turnering for dummies 5: Kringaktiviteter

När alla spelat färdigt för dagen kan det vara dags för kringaktiviteter, speciellt om det rör sig om en flerdagsturnering. Var inte för ambitiös! Det är ansträngande att spela Scrabble och många lär vara helt urlakade. Samtidigt är alla dessa spelnördar så oerhört glada att träffa likasinnade, så det är bäst att passa på.

Scrabble ger aptit, så en bra kringaktivitet är att gå ut och äta tillsammans. Detta kan arrangeras i förväg, men brukar kunna bli en både osäker och omständlig apparat. Folk blir sjuka, trötta, sura, glada, släktkära eller intar andra oväntade sinnesstämningar och hela arrangemanget riskerar att köra i diket. Dessutom vet man aldrig när turneringen är slut, så en bordsbokning kan bli svår att passa in vid passande tidpunkt.

Ett bra alternativ är då hemmakvällen med sällskapsspel, ett koncept som slagit så väl ut i Scrabble-kretsar att den bildat en helt egen avknoppad rörelse med sin höjdpunkt under tidig vår och schlagersäsong.

Andra kringaktiviteter som provats på är femtioårskalas, Finlandskryssning, grillparty, kräftskiva och matfestival, bara för att nämna några.

Det är bara att låta fantasin flöda. Vet att scrabblare oftast är positiva och spontana varelser och gillar att klä ut sig om det kniper.

Första dagen av Göteborg Open är nu slut, och så är också denna lilla kurs. Jag hoppas ni har fått ut nåt av detta och nu kastar er in på Svenska Scrabbleförbundets hemsida och annonserar en turnering så fort ni kan. Vi har en alldeles för tunn evenemangskalender just nu!

2 reaktioner på ”Scrabble-turnering for dummies 5: Kringaktiviteter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s