Tävlingsspel for dummies 1: Anmälan

Välkommen till dagens kurs. Igår lärde vi oss hur vi arrangerar Scrabble-turneringar. Idag koncentrerar vi oss på hur man deltar i en förbundsarrangerad turnering.

Även i denna disciplin är naturligtvis det viktigaste att ha ett intresse, men det hoppar vi över. Det näst viktigaste är att veta var du hittar turneringskalendern och hur du anmäler dig.

Svenska Scrabbleförbundets hemsida hittar du turnerings- och evenemangskalendern. Klickar du på en turnering kommer du till dess egen sida och där kan du anmäla dig. Av administrativa skäl kräver förbundet personnummer och kontaktuppgifter vid anmälan. Har du inte svenskt personnummer gör det inget. Då räcker det med födelseår och hemland.

Oftast är deltagarantalet på turneringarna begränsat. Om turneringen redan är full så hamnar du på reservlistan, men misströsta inte. Scrabblare är ett ombytligt släkte och blir mindre och mindre sugna ju närmare turneringen kommer, så tyvärr brukar det inträffa en del avhopp. I regel brukar alla som vill få spela.

Vid din första turnering, om det inte är SM, behöver du inte betala anmälningsavgift, den bjuder förbundet på, men du behöver dock betala medlemsavgift till förbundet. Turneringarna är bara till för medlemmar. Medlemsavgiften är 60 SEK för de stora, 30 för de små under 18.

Nu startar dagens spel. Nästa lektion kommer så fort jag hinner. Då går vi igenom hur man infinner sig och börjar spela.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s