Dagens vän-repris 5: Harald Sandberg

Harald hade ju en för skön mustasch när han gjorde entré i släkten som filejs till Joons och Boels syster Else! Det är lite oklart i researchgruppen när detta hände, men den kvalificerade gissningen är 1975-1976 nånting.

Harald hade (och har säkert) alltid en välgrundad och bergfast åsikt på lager, och det är alltid underhållande och upplysande att diskutera något med honom. Han och Else var dessutom mina första arbetsgivare på sätt och vis, då jag avlönades sommaren 1984 för att göra det som jag tyckte var bland det roligaste med somrarna på den tiden, nämligen hålla koll på och leka med deras barn. Mer om dessa illbattingar inom kort.

Jag minns min förvåning när han visade sin ohöljda och nästan barnsliga förtjusning inför Måns Herngrens och Hannes Holms klassiska tv-sketch ”VM i att inte klia sig på snoppen”. Det var lite av ett karaktärsbrott det.

Harald har också sett världen, minst sagt. Han är för närvarande Sveriges ambassadör i Indien, och har även innehaft samma ämbete i Indonesien, Östtimor och Sydkorea.

Kram på sig, herr ambassadör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s