Dagens vän-repris 7: Louise Sandberg

Anna Louise, Haralds och Elses dotter, föddes i Seoul 1978 och var återkommande sommarboende i grannhuset hos moster Signe och morbror Bonde (och vi sa ALLTID moster och morbror!) som alltså var hennes mormor och morfar. Hon var ett väldigt gulligt barn, och hon är fortfarande rätt lik sig.

Jag var som sagt jourhavande lekfarbror, trots min ringa ålder, så jag har ju otaliga minnen från den tiden, de flesta tecknar porträttet av en hårt provad storasyster till två upptågsmakare till småbröder. Oket som ansvarstagande äldsta syskon låg ibland tungt på Louises axlar. Med tiden blev Louise en mer sällsynt gäst i Åhus, men den för fotbolls-Sverige så magiska sommaren 1994 var hon tillbaka för sommarjobb på Åhus Glass och jag minns hur hon och jag och mormor Signe satt och såg på matchen mellan Sverige och Saudiarabien i Signes svala källare medan sommaren slog knut på sig själv utanför.

Det som etsat sig fast angående Louise är ett citat jag endast fått upprepat för mig av Nils. En gång frågade han Louise vad hon tänkte bli när hon blev stor. Louise svarade blixtsnabbt: ”Jag ska bli rik!”

Och om jag inte är helt felunderrättad så har de planerna gått ganska väl i lås. Louise bor i SIngapore och är för tillfället inte bara rik utan även tvåbarnsmor till grabbarna Alexander och Hugo. Kanske är det hon som är min mystiska läsare i Singapore?

Kram på dig, Louise! Tack för alla somrar! Och grattis i efterskott på födelsedagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s