Mission

När jag flyttade ner till Lund kände jag att det var dags att sätta lite fart på Scrabble-spelandet i Skåne. Jag visste att det fanns flera spelare men att de saknade organisation och regelbundna träningar. Likt Ansgar kom jag med den heliga skrift, alltså SAOL, och de heliga relikerna, med andra ord bräden, brickpåsar och klockor, och föresatte mig att bygga en församling. HaLL(EL)UJA, 86 poäng!

Efter lite rekognosceringsverksamhet insåg jag att det fanns en betydande grupp i scrabblismens DIAS(P)ORa (74 p) som behövde en ledande hand. Väckelsemöten hade tidigare ägt rum hemma hos tROENDE (82) men också på ett café i Lunds CENTRUM (79) som heter Ariman. Där hade schackspelare synts utöva sin RELi(G)ION (86) så därför antog jag att personalen skulle vara TOLERAN(t) (77). Det visade den sig också vara, det var värre med oss tillbedjare. Ariman var en allt annat än StIL(L)SAm (64) miljö, speciellt efter att höstterminen börjat. Hög musik och stora folkmassor jagade oss omedvetet på flykten. Vi hade dock format en ganska LIVAKT(I)G (74) skara och dessutom startat en Facebook-grupp för att locka fler deltagare.

Träningarna flyttades till Espresso House MIT(T)EMOt (70) Lunds centralstation, och det var en bra lokal sånär som på att borden var lite små och vi tvingades sitta med protokollen i knät. Vår tappra lilla skara hade en kärntrupp bestående av mig, Anita Marmell, Caitlin Mooney, Jonathan Ljungberg och Erik Johansson, och vi beslutade oss för att arrangera en nybörjarturnering på hösten 2012. Den blev efter omständigheterna en braksuccé och avhölls på LTH i M-huset. Sex personer ställde upp varav två stycken var debutanter, med nutidens mått mätt en fantastisk uppslutning. En av debutanterna var den entusiastiska Lena Sohlberg-Wagner som snabbt blev en fantastisk (T)ILLGÅNG (80).

Det började röra på sig för Skåne-scrabblarna och fler och fler anslöt sig till vår Facebook-grupp. Allra ivrigast får jag hävda att den alltid spelsugna Julia Jacobsson varit. När hon kom in i bilden insåg jag att ett SM i Skåne inom en snar FrAMTiD (62) inte var en total omöjlighet. Jag bespetsade mig på att det skulle ske hösten 2014. I samma veva hittade vi också en ny lokal, den optimistiskt öppnade krogen Schack Mat som, precis som man kunde vänta sig av namnet, riktade in sig på god mat och schackturneringar. Krögaren var inte främmande för att även ta in scrabblare i lokalen, och vi blev lite av affischnamn på restaurangens Facebook-sida EF(T)eRSOM (76) vi var ett stort sällskap som lät oss både väl smaka och plåtas.

Tyvärr var det inte så många fler stora sällskap som frekventerade restaurangen och ganska snart fick den slå igen. Ett kort tag fick jag en galen vision att ta över verksamheten, men som tur är tog jag mitt FÖRNUFT (104) till fånga. Vi flyttade tillbaka till Espresso House, men Jonathan, som varit en centralgestalt inom gruppen, tog flyttandet ett steg längre och försvann ända till Göteborg. Det visade sig bli ett svårt AVBRÄcK (71) för verksamheten, även om vi hann med att arrangera den största Scrabble-turneringen NÅGONsI(N) (92) på skånsk mark, ROLIG Cup i fjol höstas. Jag tappade sugen lite och fick andra intressen, Åsa-Nisse kom in i ultraljudsbilden och fick mig att inse att SM i Skåne 2014 i så fall skulle få reda sig utan mig. SJäLVG(O)d (82) som jag är tog jag för givet att jag var livsviktig för ett så stort projekt. Julia tog över det löst hållna ledarskapet och ordnade både träningskvällar och en turnering i januari, men sen ebbade verksamheten så smått ut.

Sedan ett par veckor har vi dock tagit nya tag. Idag träffades vi för tredje veckan i rad, och den nya kärntruppen består av mig, Julia och Frida Ulfves. Ikväll hade vi LÅNGVÄ(G)a (92) besök av Tea från Kristianstad, och de andra gångerna har den entusiastiska nykomlingen Ulrika deltagit. Till sommaren ryktas det om ny turnering i Malmö, och nästa sommar så planerar jag att anordna en skånsk variant av Kattfot Cup i Staffanstorp. Och kanske, kanske så blir det SM i Skåne 2015!? Skåne är fortfarande på gång!

Läser du detta, sitter i Skåne och skulle vilja ha lite gott Scrabble-motstånd så rekommenderar jag att du går med i gruppen Scrabble i Skåne på Facebook för att inte missa några träningar, tävlingar eller annat skoj! Vi vill gärna bli fler! VÄL(K)oM(M)EN (65)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s