Mitt bästa råd

Det är inte speciellt uppmuntrande att läsa platsannonser. För det enklaste jobb krävs eftergymnasial utbildning, fem års arbetslivserfarenhet, fyra språk, hela alfabetet på sitt körkort samt vårdat yttre, låg ålder, och speciellt populärt nu för tiden, goda kunskaper i jonglering. En ska trivas med att jobba i team OCH vara självgående, ha erfarenhet av femtielva olika ärendehanteringssystem samt Office-paketet, vara villig att jobba natt och dag, vara nätverkstekniker, ha världsrekord, gilla broccoli, joddla, spela fem instrument, kunna alla USA:s presidenter, backa med släp och programmera en videobandspelare. Röntgensyn anses meriterande. Gärna nybakad student eftersom det är fokus på ungdomar på arbetsmarknaden nu.

När en läst igenom hela listan är det dags att plocka upp självförtroendet ur golvdammet och lyssna på sin karriärcoach! För det är faktiskt så att tills den här unga, vackra cirkusartistsprofessorsuperhjälten dyker upp så kan ju DU göra hens jobb. Speciellt eftersom den ideala personen inte ens finns, och om hen till äventyrs skulle existera så är hen förmodligen redan anställd någonstans. Eller utbränd.

Malin har sagt flera gånger till mig, och det kommer säkert att behöva sägas igen: ”Diskvalificera inte dig själv!”

Emily har en brorson som vid födelsedagar och jul brukar skriva önskelista genom att helt enkelt pricka för vilka sidor i leksakskatalogen han önskar sig allting på. Sen får han kanske bara en bråkdel, men är strålande glad ändå och utropar för varje öppnad present att just en sån där har han önskat sig!

En ska se jobbannonsernas långa profiler ungefär som en sån önskelista. Ingen uppfyller alla kraven, och viktigast av allt, det är inte DU som ska bestämma att du inte passar för jobbet! Sno inte det jobbet från rekryterarna, då blir ju de arbetslösa och så har du en konkurrent till i jakten efter drömjobbet. Tänk på att de i själva verket för varje grej de faktiskt KAN pricka av på sin lista kommer att hoppa jämfota av glädje och ropa att precis en sån har de önskat sig!

Så hittar du ett jobb som du tycker verkar intressant så sök det! Mycket värre än ett nej kan det inte bli.

Idag har jag tänkt leva som jag lär och söka fem jobb bara för att de verkar intressanta, och ge blanka fasen i att jag inte känner igen alla orden i annonsen.

The only way is up! Always ship!

Läs mig! Lär känna mig! Behöv mig! Här är mitt CV.

En reaktion på ”Mitt bästa råd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s