Dagens vän-repris 10: Anders Wollter

För en liten, skådespelardrömmande 11-åring var det naturligtvis väldigt stort att Anders är brorson till Sven Wollter. Men tji har jag än så länge fått om att få träffa den store mysfarbrodern, och nuförtiden skulle det inte smälla alls lika högt. Anders gjorde entré hösten-julen 1982 (tror jag, tralala…) som Boels pojkvän, och han visade sig vara en keeper. Bröllopet 1986 var det första bröllop jag någonsin var på och det var en hejdundrande fest, även om jag borde rådfrågat en stylist innan jag valde kläder….silverkavaj och ljusgröna byxor var inte ens snyggt 1986. Om man inte var en karaktär i Mupparna, förstås…

Nu var jag ju inte där själv, men jag har hört väldigt målande beskrivningar av de jular på 90-talet då tomten kom till familjen Wollter. Tomten har berättat för mig att han såg det som en stor ära att få dela ut deras julklappar, men han är fortfarande lite purken över att smågrabbarna verkade ta honom för nån sorts bedragare de senare åren. Och så beklagar han att renarna blev lappade för att automaten på långtidsparkeringen på torget var i olag.

Anders är, liksom Harald, diplomat och har varit stationerad i såväl Nairobi som Brasilia för att nämna några städer, och nu är han, som trogna följare av den här serien redan listat ut, i Beijing.

Kram på dig, Anders! Och så en extra kram från tomten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s