Dagens vän 11/4: Henna Välikangas

.This text will follow in english.

Så kommer vi till den sista i raden av finskor den där första dagen på jobbet våren 2003. Henna Välikangas hade ilsket rött hår och mindre ilsket humör. Hon satt snett bakom mig i kontorslandskapet och när jag tänker tillbaka på den tiden är det ett ord som återkommer. ”Aivan!” Jag reserverar mig för eventuella felstavningar. Det var det enda finska ord jag lärde mig under hela tiden, och det betyder ungefär ”jag förstår”, eller möjligtvis ”just det”. Tack för den språkkursen, Henna. Förstående och/eller bekräftande, sådan är du i mitt, i och för sig dåliga, minne.

Henna och Kirsi var i det närmaste oskiljaktliga, och de gick även vidare till Generali i princip samtidigt. Vi fortsatte dock att ses regelbundet, och jag lärde även känna hennes dåvarande sambo. Och jag vill passa på att be om ursäkt för att jag gick alldeles för tidigt från hennes 25-årsfest (eller var det bara 20?) om jag inte gjort det förut. Vi har ju träffats igen, senast sommaren 2009.

Numera bor Henna nästgårds, bara en bro bort i Köpenhamn. Kram ´på dig, Henna!

 

We have reached the finish line of the Finnish line of ladies I met that spring morning in 2003. Henna Välikangas had sharp red hair, a sharp mind and an everything but sharp way around people. She sat right behind me in the office landscape. One single word springs to mind when I think of those times: ”Aivan!”

I am aware of the imminent possibility of spelling mistakes.

It was the only finnish word I learned during all this time, and it means ”I understand”. Or ”that’s correct”. Thanks for the language class, Henna! Understanding and confirming, that’s how you come out in my, by all means not that sharp, memory.

Henna and Kirsi were almost inseperable at work and left it for Generali at the same time. But we still met regularly for a beer or two. What was the name of our favorite joint again, close to Bourse? I also came to know her room mate/boyfriend back then.

And I want to take this opportunity to ask you to forgive me for leaving your 25th birthday party (or maybe it was the 20th?) way too fast, if I haven’t said that earlier. We have met since, last time in the summer of 2009.

Nowadays Henna lives nearby, only a bridge away in Copenhagen. A big swedish hug to you, Henna!

 

En reaktion på ”Dagens vän 11/4: Henna Välikangas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s