Dagens vän 22/4: Anette Brander

This text will follow in english.

Som ni kanske minns så berättade jag att jag i början av projektet på Canon fick ta en del danska samtal. Det gick sådär, men jag pratade någon sorts hittepå-danska som säkert förstods men som naturligtvis inte uppskattades fullt ut. Det var en lättnad när danska linjerna fick förstärkning av Signe och Anette.

Pedram tog snart de två unga danskorna under sina små vingars skugga och eftersom han bodde hos mig blev det naturligt att även jag ganska snabbt lärde känna Anette. Signe gick en kort karriär på TechTeam till mötes, med ett ganska grymt och bryskt avsked som slutpunkt, men Anette blev kvar länge, kanske lite längre än hon själv hoppats.

Anette bodde i en lägenhet i min stadsdel tillsammans med några andra danskor. Det var faktiskt så att värdinnan, en äldre dam som hyresvärdar ofta är i Bryssel, föredrog och nästan uteslutande hyrde ut till just danskor. Varför har jag glömt, men det var i alla fall inte så att hon var danska själv.

Efter att vi slutat jobba tillsammans höll vi kontakten via mail och senare Facebook, och när jag på påsken 2007 gjorde ett återbesök i Bryssel så råkade Anette också vara i stan och kunde närvara på en improviserad 36-årsfest. Sen dess har vi inte setts, Anette har flyttat runt i Europa en del, om jag hängt med i alla turer, men nu är hon tillbaka i hemlandet sedan en tid. Hon bor i Köpenhamn, precis som Henna Välikangas. Hm, var det någon som tänkte återträff…,

Kram på dig, Anette. Jag funderade på att översätta det här inlägget till hittepå-danska, men det är inget skriftspråk, så det får bli engelska istället.

As you may remember I told you before about how I took danish calls in the beginning of the Canon Helpdesk project. I used some kind of make-believe-danish which was understood but not always appreciated. It was a big relief when the danish lines was strengthened with the talents of Signe and Anette.

Pedram soon took the two danish girls under his small wings and since he lived with me I too naturally soon got acquainted with them. Signe’s career on TechTeam was short with an abrupt and cruel end, but Anette stayed long. Maybe a little longer than she herself had hoped for.

Anette shared an apartment with a couple of other danish women. Actually the land lady, en old woman as so many landlords in Brussels are, preferred and almost erxclusively signed female danish tenants. I have forgotten why, I only remember that she wasn’t danish herself.

Since we stopped working together we kept in touch via mail and later Facebook, and when I took a comeback tour to Brussels in Easter 2007, Anette happened to be in town and could attend an improvised 36th birthday party. We haven’t met since, Anette has moved around across Europe quite a bit, if I don’t remember it wrong, but now she is back in the mother land. She lives in Copenhagen, just as Henna Välikangas. Did someone say reunion….?

Hugs to you, Anette! At first I planned to write this in make-believe danish, but that’s not a written language. So I used make-believe english instead.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s