Det är någonting med statistik

Jag kan bli som besatt av den. Redan i småskolan förde jag statistik, jag satt och räknade hur många gånger Kalle Anka förekom i varje tidning, eller ännu värre, hur många gånger bokstaven Ä förekom per pratbubbla. Jag vet inte varför det blev just Ä, det kanske bara var lagom stort antal. Eller så hejade jag helt enkelt på Ä. När jag sedan började spela Scrabble var romansen över.

Som nybliven Facebook-sideadministratör översköljs jag av statistik varje minut, och jag sitter och stirrar och anar trender och uppdaterar för att se de senaste siffrorna. Det är nästan så jag glömmer skriva inlägg.

Ni skulle bara veta hur mycket visningsstatistiken förbättras för varenda gång någon gillar eller delar ett inlägg. Ett ogillat inlägg kan ligga på 12 visningar efter 24 timmar, medan ett inlägg som bara en gillat oftast når 75 visningar. Så fungerar alltså Facebooks system med topphändelser, det har jag ju varit inne på förut, det påpekandet är på gränsen till att få tjatstatus snart.

Idag har statistiken skjutit i höjden och det är den näst bästa dagen någonsin för bloggen. I skrivande stund har 240 unika besökare läst. Inlägget ”Att bli far” har delats av flera och min stora tacksamhet går ut till Markus och Lina Lundgren och min älskling Emily som delat det liksom till alla som gillat det på mina och andras sidor. Jag är överväldigad!

Även stort tack till min bloggkollega Annelie Gredander Lado för hennes bidrag till ordskatten. Samarbete över bloggränserna gynnar samtliga inblandade. 😉

Bra statistik betyder fler läsare, så ni förstår ju varför jag uppmanar er till att trycka Gilla om ni tycker nåt är bra. Det sporrar mig till ännu högre kvalitet! Och om ni inte tycker nåt är bra och tycker jag borde ändra detta, så skriv för allt i världen ett inlägg på Facebook-sidan. Jag vill ha så mycket dialog som möjligt med mina läsare!

Ni är min energikälla! Kärlek till er alla!

Läs mig! Lär känna mig! Behöv mig! Sprid mig!

Och så tjatspurtar vi med mitt CV! God natt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s