Blöjpremiär

Morgonen började med en aning stympad frukost, eftersom jag hade glömt att gå och handla i går kväll, yster av all statistik. Frukosten hemma hos oss är annars av det ordentligare slaget, en bastant frukost är den bästa knuffen från huvudkudden. Varje dag stiger jag från mitt nattläger och ställer mig att hacka fruktsallad med minst fyra olika sorters frukt, oftast äpple, banan, apelsin och päron. Ibland, och då menar jag oftast, lyxar vi till det med melon, mango eller vindruvor/russin. På sistone har jag efter långt motstånd kapitulerat och bjudit in röd grapefrukt i rutinen, och det har jag inte behövt ångra. Är grapefrukterna sötare nuförtiden än de var när jag växte upp?

Nåväl, eftersom såväl citrusfrukterna som bananerna sinat i fruktskålen åt vi halv frukost och sedan kommenderade jag ut mig själv på en tidig shoppingtur. Just när jag skulle lämna lägenheten stack Emily åt mig en rabattkupong.

25 SEK rabatt på Pampers New Baby blöjor!

Tanken svindlade, än är det en månad kvar till BF, och jag undrade vimmelkantigt om de inte var lite tidigt.

”Nja, tänk om Åsa-Nisse får feeling i eftermiddag och så står vi där blöjlösa!” sa Emily som om det inte skulle vara ett fullständigt absurt och panikartat scenario. Jag medgav att det skulle vara olägligt och kände hur jag växte som människa. Bytt blöjor har jag gjort förut, men aldrig köpt. Dags för blöjpremiär, således!

Blöjhyllan på ICA Malmborgs i Lund står i en oväntad undanskymdhet, men när jag cirkulerat ett par varv, för en riktig karl frågar ju inte efter vägen och dessutom ville jag ju inte putta ner någon i den genusfällan att göra sig lustig över att en medelålders man inte kan hitta blöjhyllan, så återfanns den allra längst bort mittemot självscanningsincheckningen, en plats jag passerar vid varje besök.

Jag hade väl anat att blöjor fanns i olika storlekar, i det att bebisar följer samma koncept. Nu gällde det således att välja rätt. Storlek 1, minsta storleken angavs passa till 2-4 kg. Storlek 2 till 3-6 kg! Förbluffad undrade jag hur mycket bebisar bajsar egentligen!?

Ah. Det är alltså bebisens vikt som avses. Då fick det bli storlek 2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s