App app app….

Om apan själv får välja

Om apan själv får välja

En gång i början av det här projektet hävdade jag att jag var full av idéer till olika appar. Många av de här idéerna är enligt mig och den lilla skara som jag berättat dem för så pass bra att det vore dumt att avslöja dem allihopa här på bloggen innan jag tagit patent, men eftersom jag samtidigt värnar om mina medmänniskor och vill framhäva min kreativitet så har jag beslutat att bjuda på ett par. Se det som ett litet smakprov.

Den första är en gammal idé som jag faktiskt tillägnade mitt första riktiga blogginlägg någonsin. Jag kallar den för CPS, eller Cooking Positionins System. Egentligen var det tänkt som en feature på framtidens spisar, men den borde kunna funka bra som app också. Jag kopierar från Banjo-Herren:

Bilar har ju GPS (Global Positioning System). Tänk om man skulle kunna köpa spisar med CPS (Cooking Positioning System)! På ett tangentbord slår du in vilken rätt du vill laga och från en databas hämtas så receptet fram. En röst (Mat-Tinas?) berättar för dig i perfekt kronologisk ordning vad du ska göra. Den räknar naturligtvis också ut hur lång tid det kommer ta att laga rätten i fråga, med tanke på hur många portioner eller hur stora satser som ska bakas/stekas/kokas/wokas. ”Om fem minuter knäcker du ett ägg…”

Spisen skulle ha designerade och/eller kalibrerade kokkärl så at den hela tiden höll koll på hur mycket man lägger i grytor/järn/pannor m h a viktsensorer. På detta sätt skulle spisen kunna räkna ut hur lång tid råvarorna behöver tillagas. Hur välstekt man vill ha en eventuell biff får man förprogrammera med en s k ”enkel knapptryckning”.

CPS:en levereras med svensk husmanskost och det franska, italienska och tyska köket färdiginstallerat i databasen. Man kan köpa till asiatiska recept och allt man vill.

Och till sist det bästa av allt; skulle man göra fel så ska CPS:en snabbt räkna ut hur man fortfarande kan lyckas med att servera ett lyckat mål fastän man druttade i för mycket salt eller blandade ihop salvia och muskot. Det som började som en ratatouille blev till slut en Janssons frestelse!

Jag tycker fortfarande det är genialt men inser att där finns en hel del fallgropar i tänket. Inget som jag gärna skulle hjälpa till med att klura ut lösningen på dock.

En annan idé fick jag härom veckan när jag fått ny bowlingväska och skulle göra mig av med den gamla. Var slänger jag en sådan? Den består av alla möjliga material, både brännbart och icke brännbart, och något grovsoprum existerar inte på vår gård. Då föddes idén med Sop-appen! I den anger du vad du vill slänga och så visar appen på en karta var närmsta passande ställe finns! Med vägbeskrivning om det är långt. Någon myndighet bör väl ha en förteckning över alla offentliga miljögårdar, återvinningsstationer och helt vanliga soptunnor i samhället? Kanske skulle du t o m ha möjlighet att bara fotografera det du vill slänga och så gör appen en bildanalys och kommer med förslag?

OK, jag medger att det där sista var lite over the top….men nu förstår ni vad det är för en hjärna ni har att göra med. Behöv den! Sprid den! Här är mitt CV!

Apan bjuder på en rebus som avslutning!

Apan bjuder på en rebus som avslutning!

En reaktion på ”App app app….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s