Dagens vän 23/4: Krzysztof Szyszko

This text will follow in english.

Nu tror ni säkert att jag ljuger, men jag lyckades faktiskt stava rätt till Krzysztofs namn redan i första försöket! Denna min mest z-späckade vän hade gjort succé i Scrabble-världen, men det var i Othello-världen jag mötte honom.

Krzysztof Szyszko är en glad och frodig polack som arbetar som läkare, och faktiskt gjort så på Lunds Universitetssjukhus om jag inte minns helt fel. Det kan ha varit i Ystad också. Han dök upp på Amsterdams EGP i juni 2003 som far till den lovande polske spelaren Lukasz och satte sig direkt själv vid spelborden. Han satt kvar i sju år. Hans sista turnering var polska mästerskapen i september 2010, efter imponerande 18 spelade EGP:er. Ett sånt turnerings-cv kräver en del resande, ska ni veta.

Vi har aldrig mötts på ett bräde och kanske växlat endast några ord på någon turnering, men jag minns honom som väldigt intresserad och verkligen inte den personlighet som jag associerar till läkaryrket. Lite mer som en go och glad busschaufför. En stor entusiast är han i alla fall, inte bara för Othello. Han reser runt i världen mycket och delar med sig rikligt av sina roliga resebilder på Facebook. Alltid roligt att följa, även om det kan vara svårt att förstå de polska bildtexterna.

Bamsekram på dig, Krzysztof Szyszko! (Yes, jag gjorde det igen!)

 

I bet you think I’m lying now, but I am so proud to have managed to spell Dr Szyszko’s name right at the first attempt! This my most z-sprayed friend would make an enormous hit in the Swedish Scrabble sphere, but instead we met through Othello.

Krysztof Szyszko is a big, happy polish doctor, and he has actually worked at Lunds Universitetssjukhus, if I’m not mistaken. Maybe it was in Ystad.He showed up at Amsterdam EGP in June 2003 being a father of the promising young player Lukasz Szyszko. But the big man sat down at the tournament board himself from the start. And stayed there for 7 years. His last tournament was the Polish Championships in September 2010, and by then he had played 18 EGP:s. A tournament resumé like that takes quite the amount of travelling, be sure of that.

We never met on a board and maybe only changed a few words during a lunch break through the years (my international career ended only one year after his started) but I remember him as very interested and absolutely not the personality I associate to a doctor. More like a jolly bus driver. 🙂 He’s a big enthusiast nevertheless, not only for Othello. He travels around the world and shares a lot of funny pictures from his trips on Facebook. Always amusing, even though he polish captions can be hard to understand mostly.

A big swedish hug to you, Krzysztof Szyszko! (Yes, nailed it again!)

En reaktion på ”Dagens vän 23/4: Krzysztof Szyszko

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s