Familjegammalt

Vi har redan börjat få post till ”Familjen Berner”. Det finns så mycket gammaldags och patriarkalt tänk i det att det skulle räcka till ett låååångt inlägg, men eftersom detta skrevs i reklampausen under Let’s Dance så stannar jag vid att säga: Hrmpf!

På tal om gammaldags tänk och post till familjen så minns jag hur i min barndom vi fick post hem till Åhus som var adresserad till A L Berner och jag undrade så vad A L stod för. Min ömma moder (som Anna Lena) hävdade då att A L var en förkortning som betydde ”familjen”.

En sak till innan vi stänger. Den här blanketten från Region Skåne väcker två frågor:

003

1) Bara en vårdnadshavare? Hur tänkte de där?

2) Är det verkligen inte under Region Skånes värdighet att distribuera korniga fotostatkopior i svartvitt av sina blanketter? Det enda som fattas är att den skulle vara lite sned också. Hur dålig ekonomi har de egentligen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s