Dagens vän 27/4: Silje Miljeteig

Norska namn är fantastiska, de flesta låter som sagofigurer, och det allra mest kvittrande och sagolika måste väl ändå vara Silje Miljeteig?

Dessutom var hon vacker som ett skogsrå, fast med rygg, när hon satte sig och började ta samtal på norska på Canon-projektet på hösten 2003. Hennes företrädare hade haft ett speciellt system att klara de långa köerna på de norska linjerna; Några snabba tryck på telefonens ”Svara”- respektive ”Lägg på”-knapp sen var problemet ur världen.

Silje var renhårigare och servicegraden på norska linjerna gick ner, men de nöjda kunderna blev fler. Vid outsourcing av kundtjänster blir det lätt fokus på statistik och två av de viktigaste parametrarna är väntetider och samtalstider. Vi hade ganska höga krav på oss och uppfinningsrikedom vad gäller anledningar att lägga på och få kunden att ringa upp igen prioriterades och belönades.

Silje följde gärna med ut på en öl till Café Central och kollegorna fick också lära känna hennes dåvarande sambo. På Canon-projektet blev hon inte jättegammal, en genomsnittlig anställningstid på callcenter är ju 9 månader, och jag tror inte det var ens så länge vi fick njuta av Siljes närvaro. Hon slöt dock upp ett par gånger på afterwork efter att hon lämnat oss, vi var helt enkelt ett gäng som folk inte ville jobba med men gärna hänga med.

Som de allra flesta av mina Bryssel-bekanta har Silje flyttat hem till hemlandet igen. Hon bor i Stavanger och i julas kom lilla söta Sara till världen.

Klem, Silje!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s