Rosa fjärilar

Vi män har ju ofta hört att flickor inte bajsar och kissar som vi utan att det egentligen kommer ut rosa fjärilar och parfym där nere. Som småbarnsförälder kan jag nu intyga att detta är helt sant! Låt mig berätta om gårdagskvällen:

Efter middagsmaten var det dags att byta på lilla Signe. Till min stora oro kände jag att hon kändes lite fladdrig om ryggslutet. Och vad fick jag se när jag drog av henne bodyn om inte att det satt rosa fjärilar långt upp på ryggen. Den fjärilshåv vi använder istället för blöja hade inte kunnat stå emot utan fjärilarna svärmade fritt. Insidan av bodyn var täckt med ett tjockt lager fjärilar och snart flög de ut och spred sitt budskap om sommar och sol över hela skötbordet. Ner i badkaret flaxade de och mina försök att fånga in dem med vad som stod till buds gjorde bara att deras rosa stjärnstoft snart nyanserade i stort sett allting. Fascinerad av skönheten ropade jag på Emily som kom in och slog ihop händerna av förtjusning inför de vackra fjärilarna som flög över hela rummet. Jag tog upp min dotter i famnen för att krama henne som tack för att hon skänkt oss denna upplevelse och då var hon gullig nog att spraya ner mig med en extra stor stråle av den somrigaste parfym du kan tänka dig. Jag fullkomligt dränktes i väldoft. Emily fröjdade sig storligen inför min ärebetygelse och under sång och skratt började vi samla ihop fjärilarna, och har vi inte slutat så håller vi väl på än.

Snipp snapp snut så var sagan slut! Godnatt!

Emily vill här lägga in en brasklapp om att den här historien kan bli synnerligen pinsam för Signe när hon blivit äldre, men jag anser att hämnd är en rätt som gärna ska serveras kall och vällagrad. Jag älskar dig, min dotter!

En reaktion på ”Rosa fjärilar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s