Dagens vän 28/3: Marco Wäktare

Nu går vi ett par månader tillbaka i tiden, lämnar Scrabble-sfären, och återvänder till Belgien. Jag hade varit arbetssökande i ett land där jag inte förstod språket i tre månader och ekonomin var minst sagt ansträngd. Erbjudandet som Anders Henriksson kom med i mars var därför ytterst välkommet. Skulle jag kunna tänka mig att ta emot en inneboende? Anders brukade hyra ut ett rum, men nu hade han råkat bli dubbelbokad. Jag bodde i en ganska rymlig studio med mezzanin i stadsdelen Etterbeek, och hade ett litet Harry Potter-skrymsle innanför köket där jag kunde knöla in en gäst. Sagt och gjort. Mannen med det säregna namnet Marco Wäktare flyttade in.

Marco är hälften italienare och hälften skåning, han pratar sjuttioelva språk och skulle just till att inleda en period som praktikant (stagiaire) på EU. Dessutom, blev jag snabbt varse, är han näst intill tvångsmässigt social. Endast några ögonblick efter att han hade flyttat in var vi redan på väg ut i Bryssels nattliv för att gå på en stagiaire-mottagning. Och på den vägen var det sedan. Marco drogs till folk och folk drogs till Marco. Han blev snabbt ett nav i vår umgängeskrets. När mina goda vänner Andreas Ohlsson och Anna Johnsson kom ner till Bryssel runt min födelsedag och ville kasta ett party för mig så var det naturligtvis Marco som stod för inbjudningarna.

När Marco efter en månad flyttade hem till Anders istället så blev festerna ännu större. På Rue de la Cuve kunde det påminna om fester i amerikanska collegefilmer ibland, folk överallt, t o m i badkaret (som i och för sig stod i köket)!

Det gick inte att hänga med i Marcos tempo, men vi gjorde vårt bästa. Hela stan var hans mingelfest, och han hade enligt ryktet minutstyrt schema, tre kvart på ett ställe, sedan vidare för att inte missa nåt annat, en halvtimme på en klubb för det tredje, sedan på plats för att se det fjärde ske, efter tolv var det det femte som gällde, för att sedan se det sjätte smälla, innan det var dags att gå hem. Eller till jobbet ibland.

Marco är verkligen teh shit för den som vill nätverka. Han var alltid mån om att alla skulle trivas. En riktigt bra vän, full av tips och villig att dela med sig av sitt kontaktnät. Men svår att få tag på.

Numera bor Marco i Stockholm, men reser naturligtvis mycket runt i Europa. Marco Wäktare, snart på en fest nära dig!

Kram på dig, Marco!

En reaktion på ”Dagens vän 28/3: Marco Wäktare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s