Dagens vän-repris 36: Joakim Persson

Jocke och jag bodde på samma studentkorridor ett par månader i början av hösten 1990, men jag hade träffat honom ett par gånger innan dess. På denna korridor bodde nämligen också broder Nils Berner, och det är han och Jocke som är de riktiga polarna i den här historien.
Min första korridorfest i Lund ägde rum på hösten 1989 och det var naturligtvis på L2V, där Nils och Jocke bodde. Därför placeras han här i kronologin.

En anekdot finns det dock i mitt liv som sällan berättats, men som Jocke (och hans livskamrat Camilla) var i högsta grad inblandade i. Det hela skedde under spääxet Sokrates.
Hela bastun på Krischan var full med spääxare, vi hade haft en lyckad föreställning och stämningen var hög. Och vad gör spääxare som är i stämning, om inte börjar ordvitsa? Självklart. Vid den här tiden var snus-klubban ett hett godis i spääxkretsar, någon där i bastun gjorde en klassisk avstavningsförskjutning och plötsligt var vi igång med att fantisera ihop vad snusk-lubbning betydde. Det måste ha med att springa naken på allmän plats att göra, så mycket var självklart. Vi var många som provade detta genom att springa ett varv nakna runt nationshuset. Allmän gamman uppstod.
Någon föreslog att det här kunde vara en verksamhet i olika grader, där första graden var att springa runt nationshuset. Vad skulle andra graden utgöras av, tro…

En bit uppåt Tornavägen låg på den tiden det populära Rolles Gatukök. Varför inte springa runt detta etablissemang? föreslog någon. Jaaa, ropade en hel hög och lämnade återigen bastun. I nästan samlad tropp rusade vi ut på Tornavägen som Gud skapat oss. Nästan samlad tropp, för jag hade varit omdömeslöst försiktig nog att stanna och ta på mig ett par skor. Jag kom alltså sättandes en bra bit efter alla andra.
Då mötte jag Jocke och Camilla.

Kram på dig, Jocke! Hoppas att ni inte fick bestående men.

En reaktion på ”Dagens vän-repris 36: Joakim Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s