Dagens vän-repris 37: Petronella Gottholdsson

Petronella är tillsammans med en annan av Nils gamla korridorkompisar, Johannes, och hon var också där på den där första korridorfesten i mitt liv.

Jag har inte så många minnen som inkluderar Petronella, dessvärre. Vi umgicks inte så mycket under studenttiden. Det blev ett par korridorfester och lite senare deltog vi (väl?) båda i av Nils & C:o arrangerade skattjakter i Lund. (Jfr Knally i Uppsala.)
Och så minns jag att familjen Gottholdsson-Järemo ett tag hade två fiskar som hette Bengt och Kaj Lundin, och det uppskattar ju en gammal GAS-expert som undertecknad.

Och så minns jag naturligtvis den där varma, flugfyllda kvällen 2010, långt efter all studenttid, på Nils och Heléns sommarställe utanför Flen. Petronella är en väldigt varm och intagande person som man lätt får kontakt med, och där och då blev hon den första ”utomstående” som jag berättade att jag just blivit tillsammans med en underbar kvinna vid namn Emily för.

Kram på dig, Petronella!
(Det här blev lite tunt, jag uppmanar återigen herrar Nils Berner och Joakim Persson att agera gästskribenter och fylla på med fler fina minnen.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s