Dagens vän-repris 25: Andreas Råsbäck

Konstigt med vilka ovidkommande detaljer man minns. Exempelvis minns jag att Andreas inte var där första dagen på naturvetenskapliga linjen hösten 1987, därför hamnar han efter Lotta i den här uppräkningen.

Jag minns att han var en udda fågel bland alla Åhus- och Kristianstadsborna. Andreas bodde (i närheten av) Näsum och det var ju inte centralt precis. Och så minns jag speciellt en av hans bilar, Simcan. Vådliga turer på dess flak ger ett skimmer av laglöshet och äventyr över våra ganska tama skolår.

Andreas var närvarande på ett annat sätt en gång när familjen Berner reste till Kalmar där den andra familjen Berner bodde. Under färden passerade vi plötsligt en vägskylt som talade om att en väg vi passerade hette Råsbäcksvägen. Och när detta nämndes framme i Kalmar så visade det sig att min faster Gullvi hade känt Andreas pappa Christer när de var unga. Världen är ändå bra liten.

Och så minns jag åtminstone bitar av Andreas 18-årsfest, som han delade med två andra i klassen och som gick av stapeln på Fjälkinge Gästis. Men det behöver vi ju verkligen inte gå in i detalj på.

Andreas är en av de få från min gymnasietid som jag fortsatte umgås med efter studenten, även om det kanske inte var så länge. Hans bror Jonas och han började umgås med Andreas Ohlsson ett tag, men efter nåt år försvann Andreas R ur mitt liv. Det tycker jag är lite synd, och när jag hittade honom på Facebook var det självklart att lägga till honom.

Andreas bor numera i Kävlinge, alltså väldigt nästgårds, är gift och har två barn.
Kram på dig, Andreas! Vad sägs om en liten nostalgisk återträff?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s